Fördjupning

i yoga för kvinnor och barn

Våra yoga workshops/retreats/föreläsningar ger dig möjlighet att fördjupa dina studier i självutveckling genom yogisk praktik och filosofi, ayurveda och traditionella holistiska terapier. Teman berör i första hand kvinnans livsfaser och cykler men även familjen .

Våra workshops och hälsodagar syftar också till att vara en mötesplats för kvinnor och barn att (om man vill) dela sina berättelser och forma nya vänskapsrelationer.

Välkommen med din bokning och frågor till info@yogamamas.se

Familjeyoga

Denna workshop är för barn ca 1-4 år tillsammans med en vuxen. I familjeyogan leker vi fram rörelser tillsammans. Barn och vuxna får mötas i en lugn och trygg miljö helt utan måsten. Vi stärker kroppen och övar balansen genom olika asanas (yogapositioner), både enskilt och tillsammans.

Med berättelsens hjälp guidas vi genom rörelser och sång, in i avslappningsövningar och lär oss att komma till ro. Denna ro, eller mentala närvaro, har hela familjen glädje av då den ger en grund för närvaro i vardagens alla händelser.

Lördag kl: 10:00 – 10.45 OBS Sagoyoga med Anna

Datum: 5 okt 2019

Lärare: Magdalena eller Anna


Förlossningsförberedande Workshop

Denna workshop ger dig som födande och din partner förlossningsförberedande verktyg genom yogan och holistiska terapier. Det är ett tillfälle för er att utforska hur ni tillsammans kan vara ett team inför och under förlossningen, för att skapa trygghet och delaktighet.

Tisdagar kl: 16:00 – 18.30

Datum: 17 sep, 5 nov & 17 dec 2019

Lärare: Magdalena

Läs mer:

Innehåll:

 • Yogaövningar för graviditetens sista trimester och inför förlossningen
 • Yogaövningar och positioner under förlossningen
 • Öva sammandragningar
 • Andningstekniker och andetagets kraft
 • Visualisering och affirmationer: sätt intention och plan inför förlossningen
 • Partnerns roll: hur kan vi vila och få stöd från partner, hur kan partner vara delaktig?
 • Naturlig smärtlindring & naturligt födande

I denna workshop går vi igenom andningstekniker, yogapositioner och naturlig smärtlindring genom exempelvis oljor, örter, massage som kan vara till stor nytta under förlossningen.

Workshopen är en fin möjlighet för dig som födande och din partner att förbereda er tillsammans, oavsett om du/ni har barn sedan tidigare eller inte. Här får du som gravid utforska vilken typ av stöd du vill ha och vill ta emot, samtidigt som din partner får utforska hur hen kan vara detta stöd. Vi går också igenom hur ni båda kan stötta och främja kroppens och andetagets naturliga kraft i förlossningsprocessen. Under kvällen påbörjar vi även din och er gemensamma intention och plan för förlossningen.  

Workshopen pågår i två och en halv timme med en kort paus. Frukt och te ingår. Ta med papper, penna och yogamatta.


Ayurvedisk föreläsning

Yoga Mamas föreläsnings-serie är för kvinnor och familjer som vill fördjupa sig i Ayurveda och den vediska livsstilen. Föreläsningarna är för dig som vill ta eget ansvar över din hälsa. Alla föreläsningar avslutas med klangmeditation.

Lördag kl. 9:30 – 11.30

Datum: 19 oktober, 23 november, 14 december 2019

Lärare: Nayana

Läs mer

Art of women’s health 19 oktober

I Indien finns ett talesätt att ”en mamma är lika med 100 lärare”. Kvinnan anses därför vara roten till det friska morgondagens samhälle. En kvinna som mår bra i hela sig; i den fysiska kroppen, i sinnet och i sin själ kan också vägleda sina barn och sin familj till hälsa och välmående. Men hon behöver börja med sig själv, förstå sig själv och hur hon ska ta hand om sig själv för att leva i hälsa.

Art of eating 23 november

Vi äter inte bara med munnen, utan med alla våra sinnen. Framför allt är det sjätte sinnet närvarande när vi väljer vad vi stoppar i oss. Vårt medvetande förenas med maten och det tillsammans utgör näringen vi ger oss själva. Därför är det viktigt att matstunden är en meditation.

Art of children’s health 14 december

Ayurveda har en liknelse mellan barns lärande och en mjuk gren: en mjuk gren kan flätas men när den blivit en hård stam kan den inte böjas. När barnen blivit vuxna kan du inte längre påverka dem utan det är när de är små som föräldrarna skapar god hälsa och rutin. Barnens hälsa är föräldrarnas ansvar och det är i dina händer hur du vill forma morgondagens samhälle. Ayurveda har verktyg för att hjälpa föräldrar stärka sina barns mentala, fysiska, själsliga och psykiska hälsa redan från början.

Läs mer om Ayurveda här.


Yoga Retreat

Yoga Mamas mini-retreats är för busy mamas och kvinnor som känner att de behöver en stund för sig själv men inte vill vara iväg alltför länge från familjen/åtaganden. Här finns möjlighet att gå djupt i din egen practice och vila. Och ta med dig stillheten hem och i ditt arbete vidare som ledare för din tribe/familj/community.

Retreatet ligger fre kväll, lör & sön fm i juni och november.

Nästa tillfälle: 15-17 november 2019

Lärare: Magdalena

Läs mer:

ÅRETS TEMA ÄR LYSSNA INÅT.

Vi samlas på fredagkvällen 15 november kl. 16.00- 18.00 för Yin, Sound & Story (tidigare Yin and Drum). Yin Yogan tar oss djupt ner i bindväven och vår feminina aspekt, Sound från traditionella shamanska instrument så som trumma/flöjt/kalimba tar oss djupare ner i meditationen, och Story genom t.ex. poesi eller kanaliserade budskap låter oss börja lyssna inåt. Den här kvällen fokuserar vi på att landa i kroppen, nå djup stillhet och väcka tystnaden inom oss. Från nu håller vi oss i tystnad resten av retreatet.

Lördag 16 november ses vi i tystnad kl. 8.30-11.00 för att låta kroppen sjunka djupare in i yin yogan. Vi låter yin:ens stillhet och tystnad omsluta oss för att nå djup avslappning i kropp och sinne. Guidade meditationer så som Yoga Nidra och sound healing kan förekomma. Fokus är på att helt och fullt landa i tystnaden, där vi kan höra oss själva. Vi avslutar med yogisk fika.

Söndag 17 november ses vi i tystnad kl. 8.30-11.00 för att mjukt väcka kropp och sinne efter nattens och helgens vila genom yin yoga, mjuka yoga-rörelser för överkroppen, andningstekniker (pranayama) och mantrameditation. Vi fokuserar på att etablera och grunda den inre stillheten. Vi avslutar med yogisk fika och kort delning (sharing). 

Pris för hela helgen inkl. fika och te 1100:- 

OBS begränsade antal platser (7st).


Postnatal återhämtning / Efter förlossningen E-kurs

Den här kursen riktar sig till dig som nybliven mamma och som vill ha direkta, effektiva och skonsamma sätt att läka och stärka kroppen efter förlossning.

Utifrån yoga, ayurveda och andra holistiska terapier lär du dig om vilan, maten för den postnatala perioden och hur du främjar bäckenets och magmusklernas läkeprocess.

 • Innehåll:
  • Lär dig knyta faja (sacred belly bind) för att främja bäckenets läkeprocess, få magmusklerna att dra ihop sig och motverka/läka framfall.
  • Hur och vad ska vi äta för att bli starka, och hur påverkar det barnet.
  • Hur främjar vi mjölkflöde- och produktion.
  • Yoga och meditation för att stötta amning.
  • Yoga för de första 4 månaderna efter förlossningen.*
  • Presentation av örter och oljor som verkar energigivande och läkande.


Läs mer och köp din kurs här

Lärare: Magdalena

Läs mer

Innehåll:

 • Lär dig knyta faja (sacred belly bind) för att främja bäckenets läkeprocess, få magmusklerna att dra ihop sig och motverka/läka framfall.
 • Hur påverkar maten vi äter våra små och kroppens återhämtning.
 • Hur kan vi främja mjölkflöde- och produktion.
 • Yoga för amning.
 • Presentation av örter och oljor som verkar energigivande och läkande.

I denna workshop får du som nybliven mamma möjlighet att lära känna din kropp efter förlossningen. Vi fördjupar oss i yoga och ayurveda för den här speciella tiden i livet och går igenom traditionella metoder för att skonsamt och effektivt återhämta sig efter barnafödsel.

Workshopen är en fin möjlighet för dig att ställa frågor, dela upplevelser med varandra och samtala kring den postnatala perioden. Du får lära dig att knyta bäckenet på traditionellt vis, vi pratar om naturliga oljor för både mor och bebis och ger tips och stöttning i amningen. Vad vi fördjupar oss i är upp till gruppen och era intressen men säkert är att detta är ett utrymme där hemorrojder och annat obekvämt är välkomna samtalsämnen!

Oljor och örter finns att köpa på plats.

Kursmaterial e-boken En Kärleksfull guide till Postpartum genom Yoga, Ayurveda & Curanderismo av Magdalena Chandrakaí och Te ingår. Ta med papper, penna och en lång sjal.Sagt om vår yoga