Womb Yoga

Vad är Yoga för kvinnor?

Yoga för kvinnor är yoga-terapi för en hälsosam menstruationscykel, för att stötta graviditet och postpartum, för att komma i kontakt med den kvinnliga sexualiteten & fertiliteten, för inre bäcken-hälsa, för ett balanserat hormonsystem och för att stötta livsförändringar eller trauman av olika slag. Yoga för kvinnor är en kraftfull väg och upplevelse till andligt bemyndigande och själv-kunskap.

Yoga för kvinnor ger dig:

– ökad vitalitet, ork, glädje & energi.

– kontakt med de inre, djupa magmusklerna och musklerna i vaginan (yoni).

– kontakt med den feminina kraften inom dig.

– balanserat hormonsystem, oavsett var du är i livet.

– förbättrad sömn, koncentration och närvaro i nuet och i din kropp.

– verklig vila och verktyg att kunna föra in vilan i din vardag.

– direkt och omedelbar kontakt med dina tre nedersta chakran (och därmed också resterande fyra).

– djupa fulla andetag som ökar syre och avslappning i kroppen.

– möjlighet att frigöra spänningar och emotionella blockeringar i kropp, sinne, själ.

– lugn och harmoni.

– förståelse för din kropps cykler och hur vi lever och rör oss enligt dessa.

– minskad stress.

– förbättrad hållning.

– ökad fertilitet & kontakt med din sexualitet.

– möjlighet att lösgöra fysiska spänningar i höft och bäckenpartiet.

– verktyg att snabbt och tryggt komma tillbaka till kroppen efter graviditet och förlossning.

– självkärlek & en plats där du tillåts komma hem till dig själv.

 

Vad är Womb Yoga?

Womb betyder livmoder på vanlig engelska. Ordet womb/livmoder härstammar från ord och betydelser för tempel / helig plats i flera urspråk och traditioner. T.ex. är ordet för tempel på sanskrit garbha-grha (womb). Jag har valt att behålla namnet och konceptet Womb Yoga för att hedra min lärares värdefulla arbete men också för dess vackra enkelhet.

Womb Yoga är en blandning av Hatha Yoga, dans och Tantra.

Womb Yoga är skapad och etablerad av Uma Dinsmore-Tuli, en brittisk yogalärare och författare. Uma har arbetat med yoga och yoga för kvinnor och barn i över 30 år. I sitt arbete och sin egen yoga-practice såg hon ett stort behov av en yogaform för hela kvinnan. Hon utvecklade därför Womb Yoga terapin som hedrar och firar Kvinnan och alla hennes cykler genom livet. Hennes lära har dessutom förgrenat sig i att utbilda lärare i Womb Yoga Therapy, Gravidyoga, Mama-Baby Yoga och Familjeyoga. Hon är dessutom författare till ett flertal böcker, bla Mother’s Breath & Yoni Shakti där hon har sammanställt många års forskning, sin egen och andras, för att hitta ett integrerat sätt att utforska Yoga för kvinnor.

 

Womb Yoga är helt enkelt yoga för kvinnor i alla faser av livet; från menarken till klimakteriet och vidare. Vår yoga är skapad av kvinnor, för kvinnokroppens fantastiska form och behov. Kvinnor flödar i cykler, hela tiden och hela livet. Den yoga, coaching och traditionella healing som vi erbjuder här på Yoga Mamas är en systerlig hand genom dessa flöden och cykler. Vi vill att alla kvinnor ska älska sin kropp, se sig själv som den Gudinna hon är och ständigt expandera i sin unika kraft. Därför delar och undervisar vi de visdomar och traditioner som våra äldre mödrar och systrar fört vidare till oss.

Womb Yogan stöttar, när och stärker oss in i menstruationen, in i fertilitet och genom graviditet, förlossning och postpartum. Womb Yogan finns här i varje övergång och transformation i livet; när barnen kommit, växer, blir unga, vuxna och flyttar ut; när klimakteriet kommer och barnbarnen. Och så sluts cirkeln, igen och igen….

Womb Yogan tillsammans med traditionell kvinno-läkekonst från Latinamerika (Curanderismo) utgör en bas för Yoga Mamas undervisning. Den Womb Yoga jag delar är därför en blandning av Womb Yoga Terapi, klassisk raja yoga, hatha yoga, ayurveda, yin yoga, curanderismo och min egen erfarenhet och utveckling av yoga för kvinnor.

WY kan mycket väl praktiseras av män som känner sig kallade till den här yogaformen. Men jag har valt att vända mig till kvinnor. Vissa klasser är öppna även för män som vill ta djupare kontakt med den feminina energin, så som kursen Höstvila- yin & djup avslappning och vissa workshops hos Yoga By Magie. Även kvinnor som inte längre har sin livmoder är välkomna till Womb Yogan.

 

Läs mer om :

Yin & Djup avslappning

Yoga för inre styrka

Womb Yoga-cirklar 

Gravidyoga

Mama – Baby Yoga

Familjeyoga

Barnyoga

Tonårsyoga

Livscoaching 

0 Shares