Om oss

Yoga Mamas hjälper kvinnor studera sina kroppar så att de känner sig trygga i sig själva och lever från sin inre kraft.

Vi är ett holistiskt utbildningscenter för kvinnohälsa, med yoga och ayurveda som bas.

Vår yoga är skapad av kvinnor, för kvinnor. Undervisningen är informativ, inspirationsrik, empowering och i utbildningssyfte för att guida dig hem till din kropp och andliga kraft.

Ett intresse i självutveckling och förverkligande behövs för att tillgodogöra sig vår yoga på bästa sätt, därför tror vi att du har yogavana sedan tidigare.


Möt våra ledare

Magdalena Chandrakaí

Grundare & Big Mama

Du möter mig i Förlossningsförberedande Gravidyoga, Mama-Baby yoga och Yoga för kvinnor.

Jag är mamma till Orion som föddes hemma en stjärnklar natt i oktober 2016. Orion är ledstjärna och med-skapare av Yoga Mamas; en plats för kvinnor och barn att leka och läka tillsammans. Sedan 2021 är jag också mamma till Love som även han föddes i hemmets trygga vrå. Läs gärna mina födelseberättelser, här hittar du Orions och här Loves.

Jag är certifierad yogalärare och Curandera (traditionell läkekvinna) med inriktning på kvinnohälsa. Mina utbildningar innefattar bland annat Yogaterapi, Yoga för kvinnor, Gravidyoga, YinYoga, Hathayoga, Vinyasa-och Ashtangayoga, traditionell latinamerikansk läkekonst och Ayurveda.

Läs mer om Magdalena:

I ca 20 år har jag undervisat allt från simning och träning till språk, för både barn, unga och vuxna. Numer utbildar jag kvinnor till att bli trygga i sin kropp och sin andlighet. Här i Yoginis and Mamas Community undervisar jag yoga och traditionell holistisk lära.

Mitt företag heter By Magie och där arbetar jag som kommunikatör och cirkel-ledare. I enlighet med min tradition (Mexica) arbetar jag främst med kvinnor och barn, både i grupp och enskilt. Förutom yoga och cirkelarbete har jag även fördjupat mig i örtmedicin, story-telling, heliga rörelser och ljudhealing.

Jag bor på en gård i södra Småland tillsammans med min man, våra söner och två katter. Där arbetar vi mot att bli självförsörjande och lever och lär direkt från moder jord. Min familj är den viktigaste sadhana (andlig praktik) för mig och även mina främsta lärare. Allt som jag delar med mig av växer först fram här hemma tillsammans med dem och det är jag djupt tacksam för och ödmjuk till.

I min undervisning håller jag plats för gruppens gemensamma arbete och guidar varje individ till att hitta sin egen inre guide och röst. Jag undervisar intuitivt och lekfullt från hjärtat. Sång, musik och ljudhealing är alltid närvarande i mina klasser.

Magdalena är författare till e-boken En kärleksfull guide till postpartum genom Yoga, Ayurveda & Curanderismo och grundare till utbildningscentret Yoga Mamas- yoga av kvinnor och barn.

Utbildningar i urval: 

Fil. kand. i Språk, kultur och kommunikation, Certifierad Womb Yoga Terapeut, Certifierad Yogalärare i Vinyasa och prenatal yoga, Certifierad lärare i Yinyoga & storytelling, diplomerad Curandera (traditionell healer inom Latinamerikansk läkekonst), Diplomerad simlärare, Diplomerad projektledare.

Kontakt: magdalena@bymagie.com


Anna Stenung

Pedagog och Barnyogalärare

Du möter mig i SagoYoga, Community Class och Yogini-cirklar.

Hej! Mitt namn är Anna Stenung och jag undervisar i yoga för barn, tonåringar och familjer.

Jag kom till yogan när jag väntade mitt andra barn, hösten 2005, då jag sökte en lugn rörelse för min växande kropp. Jag hittade en gravidyogaklass och sedan dess har yogan varit en mycket viktig del av mitt liv. Yogamattan har blivit en plats för så mycket mer än den fysiska rörelsen.

Läs mer om Anna:

Tillsammans med mina egna barn blev familjeyogan och sedan barnyogan till, den är en levande process som ständigt växer vidare med varje grupp jag möter. Rörelse och yoga för barn är mycket kreativt och levande vilket gör arbetet otroligt spännande. Barnen har ett stort försprång i närvaron, de lever naturligt mer i nuet, det ser jag som en gåva som jag vill inspireras och lära av.

Jag är utbildad lärare och i snart 25 år har mitt arbete kretsat kring barn och föräldrar inom skola och förskola. Under den tiden har studier i Eurytmi, Yoga och Meditation varit en viktiga, både för min egen utveckling och för mitt arbete i barngrupper.

Livet hemma med min sambo och fyra barn, som nu är 2, 9, 16 och 18 år gamla, är grunden för mitt skapande. Tillsammans med familjen hämtar jag kraft och inspiration. I vardagen med barnen skapas berättelser, lekar och visioner som jag försöker dela med mig av. Här finns också de utmaningar som livet självt bjuder på, de som gör oss starka, sårbara, ödmjuka och mer tacksamma för livet och varandra. 

Jag arbetar som lärare i Eurytmi på Kalmar Waldorfskola och i flera förskolor. I mitt eget företag Yoga Jord och hos Yoginis & Mamas skapar jag sammanhang för barn, tonåringar, föräldrar och familjer att vara tillsammans i lekfull tillit.

Min önskan är att inspirera till närvaro, lekfullhet och glädje inför att vara en människa i utveckling.

Utbildningar i urval:

Lärare åk. 1 – 7 med Waldorfinriktning, Eurytmiinstruktör och lärare i Eurytmi (dansimprovisation och avslappning) för åldrarna 3-19 år, Grundutbildning i småbarnspedagogik för Waldorfförskolan, Lärlingsutbildad i Vinyasayoga, Spiritual Leadership Training hos Yoginis & Mamas

Kontakt: info@yogamamas.se