Yoga för gravida

som vill förbereda sig kroppsligt, mentalt och själsligt.

Välkommen gudomliga kvinna och grattis till miraklet i din livmoder! 

Du skapar LIV. 

Du är just nu ditt mest kraftfulla jag, en sann varelse av magi som bär på den nya tiden. 

Kreativitet, kärlek och flöde tog dig hit. 

Fortsatt viljestyrka, fokus, glädje och njutning kommer ta dig och din bebis tryggt och säkert till varandra. 

gravidyoga

Vill du vara väl förberedd inför din förlossning och moderskapet? Vill du njuta av att vara gravid och av att föda ditt barn?

Oavsett om du är förstföderska eller omföderska ska du känna dig trygg med din kropp; trygg i din egen kraft, trygg med ditt barn och trygg med att DU är in charge. 

Innerst inne vet du att förberedelser inför mottagandet av ditt barn ger dig och er den närvaro du vill vara i. Och att den närvaron skapar tryggheten, njutningen och lugnet du vill uppleva, nu och alltid. 

Du kan ha den förlossning du drömmer om. Låt ingen få dig att tro något annat!

Du kan skapa den verklighet du vill ha.

Ja! Du har kraften som krävs! 

Vi hjälper dig att ta fram den kraften, behålla den och ditt fokus hela vägen. 

Du förtjänar det bästa, ditt barn förtjänar det bästa – och när du är i din sanna kraft kan du ge ditt barn det allra bästa av dig. 

Självklart kan du föda hemma med bravur och trygghet! 

Om det är där du vill föda, om du känner dig trygg och lugn hemma- varför ska någon få hindra dig? 

Varför ska rädsla hindra dig? 

Är det inte dags att arbeta bort rädsla och fram den inre styrkan? Är det inte dags att lyssna på dig själv mer än på andra?

Är det inte dags att ge dig själv det du mest önskar? 

Vi vet att du är värd det allra bästa, så är ditt barn. 

Med djup tacksamhet är Yoga Mamas ditt stöd i resan mot trygghet, självständighet och att ge dig själv och ditt barn det du vill ha; oändlig villkorslös kärlek. Vår kurs i Förlossningsförberedande Gravidyoga tar dig dit.

Mama Jennie mötte alltid gravidyoga-gruppen med ett stort leende och stundtals nervöst pratande. I en av våra sharing-stunder berättade hon att hon kände sig nervös men beslutsam när hon kom till oss; den här förlossningen skulle bli annorlunda. Rösten blev allvarsam och mer dov när hon fortsatte: 

Ingen skulle få säga åt henne något hon inte ville; ingen skulle klippa henne och få henne att känna sig maktlös. 

Visst, hon hade rädslor i bagaget men hon var bestämd. Genom hela graviditeten studerade Jennie med närvaro och fokus och gradvis såg vi rädslor rinna av hennes axlar.

Hon visste hur hon ville ha sin förlossning med Ylva. Den blev till och med bättre än hon kunnat tro:

“Jag vill tacka dig för yogalektioner och förberedande förlossningstips! Det har stärkt mig så mycket. 

Jag känner mig nu efter förlossningen så stark och stolt att jag klarade det men inte bara det utan att jag var närvarande och litade på min kropp hela vägen. Tack vare andningsövningarna jag lärt mig och avslappningen så klarade jag att vara hemma länge med värkar. När vi kom in till förlossningen vid kl 19 var jag 8cm öppen och vid 22.20kom hon. Jag lät dem inte stressa mig vid krystvärkarna utan litade på att krysta när jag kände dem och kunde gå ner i tung vila emellan, hon gled in och ut många gånger vilket gjorde att jag inte sprack något (det känns så fantastiskt! Med Liv blev jag ju klippt) Hon fick ha navelsträngen kvar tills moderkakan kom ut och lite till, tyvärr blödde jag till så det blev lite extra pill och stök med det efter att moderkakan kommit ut men då hade jag henne redan så jag tänkte inte så mycket på det. 

Nu sitter jag här och ammar, det kan inte finnas något som är mysigare än det! “

Jennie

2019

Kursen baseras på Yoga och Ayurveda för gravida för att bibehålla en stark och lugn kropp, fokuserat sinne och andlig närvaro genom hela graviditeten, förlossningen och vidare.

Innehållet består av yogaklasser, föreläsningar, meditationer, kreativa övningar och mer.

Som van yogini kommer du märka att detta är annorlunda all annan yoga. 

Som ny yogini kommer du känna dig trygg med att följa med i bekväma och effektiva övningar för att fokusera på din gravida resa. 

Magdalena Chandrakaí

Jag som skapat gravidyoga-kursen heter Magdalena Chandrakaí, själv yogini och mama. Mina två pojkar födde jag tryggt, lugnt och njutningsfullt i vårt hem (2016 resp 2021, du kan läsa mina berättelser här och här). Dessförinnan hade jag (under ca 10 år) studerat mängder av material inom yoga, tantra, ayurveda och shamanism både på egen hand och genom olika utbildningar. I den förlossningsförberedande kursen har jag sammanställt material från mina egna studier och många års arbete med kvinnokroppen, kvinnans hälsa och att föda barn naturligt.

Det är kunskaper som jag tycker är varje kvinnas rätt att känna till.

Men kunskaperna integreras först när de springer ur en stark önskan och drivkraft till att studera sig själv.

Vill du?

Jag hjälper dig att starta dina studier och visar hur du kan, genom din egen kropp, lära känna dig själv och därmed bli trygg i din graviditet, förlossning och moderskapet.

Med föreläsningar och tips guidar jag dig vidare i det du vill veta mer om.

Själv tycker jag om att vara väl förberedd. Därför tar jag reda på allt och lite till.

Och jag startar tidigt.

Genom att lära dig förstå din kropp och graviditetens process blir du trygg i de förändringar som sker och kommer ske.

Du känner tillit till din kropp.

Mari-Kristin frågade hur hon skulle undvika att förlossningen gick ”för fort”, både föda för tidigt och för snabbt för kroppens bästa. Hennes för tidiga sammandragningar gav en hint. Vila mer, ge dig själv egentid gav vi som råd.

Hon lyssnade på dessa och studerade med dedikerad tacksamhet kursens material, slutade jobba tidigt i graviditeten och gjorde mer yoga nidra.

Sitt tredje barn födde hon inte för tidigt. Inte heller för snabbt, det gick snabbt men inte för snabbt. Hon hade lärt sig om balansen mellan vila och styrka. 

På yogan kan man få tid att bara vara med sig själv och barnet. En lugn stund där man samtidigt får så mycket kunskap som är svår att hitta på andra håll.

Är så tacksam för detta!!!

Mari-Kristin

2019

Tack vare den kroppsliga upplevelsen i den här kursen kan du återta makten över ditt födande.

Helt enkelt eftersom du lär dig förstå, känna och kommunicera med din kropp.

Förberedelser skapar trygghet, närvaro och kunskap. Egenskaper du behöver för ett tryggt födande, där du är en aktiv föderska.

Helt i kontroll i din starka kropp. 

Fokuserad och närvarande i ditt födande. 

Dessa egenskaper är också viktiga för att våga planera din hemförlossning.

Tuva och Agaton var med på mama-baby yogan hela Agatons första år. Vid en av te-stunderna efter yogan, då samtalet handlade om förlossningen, blev Tuva lågmäld. Hon tittade ner i golvet och sjönk ihop med överkroppen.

Sedan berättade hon med sorgsen och sårad röst att hon verkligen inte velat ha epidural, att hon skrivit det i brevet och att hon haft doula med sig.

Ändå gav de henne epidural på sjukhuset.

Tuva upplevde att de inte lyssnade på vare sig henne eller hennes stödpersoner.

Hon kände sig överkörd, maktlös, missförstådd och nästan våldtagen. “Nästa gång ska jag förbereda mig ännu bättre”, sa hon. 

Ju tidigare i graviditeten du startar dina förberedelser, desto mer tid har du att skapa lugn och trygghet.

Och ju mer tid har du att studera dig själv. I din egen takt.

Genom att själv göra dina studier blir du mest effektiv i dina förberedelser. 

Helt enkelt eftersom Du är den som vet bäst Vad Du Behöver.

I kursen Förlossningsförberedande Gravidyoga hjälper jag dig att ta reda på det.

Olivia kom till Yoga Mamas i sin första graviditet. Hon började förbereda sig tidigt: redan i v.10 möttes vi och hon fortsatte studerade med oss på plats fram till sista veckan av graviditeten.

Under tiden studerade hon även på egen hand genom våra mail, artiklar, böcker, rekommendationer och videos. Olivia ställde ofta frågor med stor nyfikenhet, tog anteckningar och funderade. Hon ville vara noggrann och ta tillvara på stunden. 

Hennes leende och frågor avslöjade tacksamheten för möjligheten att skapa de bästa förutsättningarna inför sin stora transformation – något som bara sker en eller ett par gånger i livet ville hon verkligen njuta av och göra fint! 

Olivias boendesituation gjorde att hon denna gång valde att föda på sjukhus. Och hon skapade den förlossning hon ville ha.

Tack vare vårt stöd och hennes beslutsamma studier kände hon sig trygg, kunde föra sin talan, vara lugn och närvarande.

Olivia födde sin första son med styrka och närvaro, helt naturligt och tillsammans med sin partner. 

”Jag är så tacksam över gravidyogan med Magdalena, den var så fin för mig. Veckornas höjdpunkt & räddning. Det var en jätteskön, lugn, tillåtande & läkande atmosfär att vara i. Helheten blev en mycket betydelsefull stöttning i vårt växande. Jag fick även kontakt med andra gravida kvinnor. Jag började när vi var i vecka 11, & fortsatte fram till veckan innan förlossningen. Gick på två förlossningsförberedande workshops i samband med kursen, de var jättebra och stöttande, jag hade användning av kunskaperna under förlossningen. Nu går jag i mamma-baby yogan varje tisdag med min son & flera andra mammor-med-bebisar som var med & gravidyogade; återigen veckans höjdpunkt. Jag och min son har jätteroligt, vi får djupare kontakt med varandra & min kropp jublar varje gång.”

Olivia Lavastrand Bohlin

2019

Du vackra gudinna, varmt välkommen till Yoga Mamas. 

Här kan du vara dig själv och vila i allt som är du och i varje förändring du går igenom.

Vår Förlossningsförberedande Gravidyoga är en utbildning i holistiskt välmående för graviditet, förlossning och postpartum.

Du lär dig:

 • att vara trygg i din kropp
 • leva i din andliga kraft 
 • djup kommunikation med ditt barn

Oavsett var du väljer att föda ger den här kursen dig grunden du behöver.

Du kommer uppleva, känna, respektera och lita på din kropp på ett helt nytt sätt än tidigare.

Ditt barn känner direkt när du gör det.

Tillsammans är ni redo för födandet.

Du har tillgång till kursen för alltid! Använd materialet till nästa graviditet och märk hur du kan fördjupa din praktik ytterligare. 

Innehåll:

Introduktion: Så här använder du kursen

Magdalena berättar hur kursen fungerar och hur du arbetar med materialet för bäst effekt.

Ayurveda & Vilopositionerna

 • graviditetens rytmer enligt Ayurveda och hur du arbetar med dessa i din vardag.
 • mat som rekommenderas under graviditeten
 • vilken mat som har högt järninnehåll
 • 4 olika vilopositioner som ger dig bättre sömn, snabb återhämtning, och förbereder dig inför förlossning och moderskap.

Vilan & Själsliga förberedelser

 • att vila och varför det är viktigt nu, i förlossning, och efteråt.
 • att hitta vila i rörelser.
 • hur du redan nu börjar förbereda dig mentalt och själsligt inför födande och moderskap.

Andning & Bäckenbotten

 • hur du förlänger andetaget i takt med kroppens expansion.
 • hur andning och Pranayama (andningstekniker) används under graviditet och förlossning.
 • rörelser som stärker bäckenbotten.
 • rörelser som stärker kontakten mellan andetaget och bäcken.
Förlossningsförberedande gravidyoga

Bäckenbotten

 • hur du använder ljud för att slappna av i bäckenbotten och ländrygg.
 • ta kontakt med dina födande-muskler.
 • rörelser som skonsamt stärker och tonar bäckenbotten och födande-musklerna.
 • att möta sammandragningar.

Gravidyoga

Sammandragningar & Styrka

 • att förflytta dig med styrka och närvaro.
 • varför du behöver benstyrka, mental, andlig och emotionell styrka för att föda.
 • möta långa sammandragningar.
 • att tona dina chakran med ljudmeditation.
 • yoga-dansa för styrka och flöde.
 • stärka benen.
Förlossningsförberedande Gravidyoga

Förlossningsförberedelser

 • fysiska och praktiska förberedelser inför förlossningen.
 • tips och förberedelser för att föda hemma.
 • hur partner/stödperson kan stötta dig i förlossning.

Inför Postpartum

 • hur du och din familj förbereder dig och er på tiden efter förlossning
 • hur du kan stanna närvarande i ditt hjärta när du fattar svåra beslut.
 • hur du tar hand om din kropp tiden efter förlossning.
 • hur partner/stödperson kan stötta dig i den postnatala perioden.
 • tips på örter och naturlig läkning efter förlossning.

BONUS

Artiklar, extra ljudfiler och vår slutna samtalsgrupp. 

Tips på nätverk som stöttar naturligt födande och LIVE-sända Q&A/Satsang med Magdalena.

postnatal yoga

Efter förlossning / Postpartum

Lär dig direkt och hållbar återhämtning med yoga för:

 • stärka hållning och bål
 • bäckenbotten och mage
 • mamma-bebis yoga

Sagt om vår Förlossningsförberedande Gravidyoga:

”Vi tyckte det var fantastiskt och lärorikt. Vi fick bra tips som inte handlade om det medicinska. Det var fokus på hur partnern kan assistera under förlossningen, det var jätte kul att göra övningar tillsammans för att förbereda sig. Och att skriva på ett papper hur vi vill att förlossningen ska bli. Det var en härlig stund som par och vi lärde oss mycket nytt. Vi är jättenöjda och skulle rekommendera till andra att gå kursen!”

-Johanna


“Cirklarna hjälpte mig jättemycket när Melker föddes, jag gjorde dem stående på alla fyra. Han låg konstigt i början av förlossningen men jag kände hur han ändrade position efter att jag gjort cirklar och lagt mig i barnets position under några värkar. Så coolt!”

-Helena


”På yogan kan man få tid att bara vara med sig själv och barnet. En lugn stund där man samtidigt får så mycket kunskap som är svår att hitta på andra håll. Är så tacksam för detta!!!”

-Mari-Kristin


”Jag är så tacksam över gravidyogan med Magdalena, den var så fin för mig. Veckornas höjdpunkt & räddning. Det var en jätteskön, lugn, tillåtande & läkande atmosfär att vara i. Helheten blev en mycket betydelsefull stöttning i vårt växande. Jag fick även kontakt med andra gravida kvinnor. Jag började när vi var i vecka 11, & fortsatte fram till veckan innan förlossningen. Gick på två förlossningsförberedande workshops i samband med kursen, de var jättebra och stöttande, jag hade användning av kunskaperna under förlossningen. Nu går jag i mamma-baby yogan varje tisdag med min son & flera andra mammor-med-bebisar som var med & gravidyogade; återigen veckans höjdpunkt. Jag och min son har jätteroligt, vi får djupare kontakt med varandra & min kropp jublar varje gång.”

-Olivia


”En uppskattad stund varje vecka som gav ett lugn, som jag genom de övningar vi gjorde kan använda mig av för att hitta lugnet även annars. Med de övningar vi fick med oss för kropp och andning, känner jag mig tryggare inför förlossningen och har redan nu kunnat använda när jag har ont eller då jag inte kunnat sova.

Bra träna att andas rätt, att komma ihåg att andas och bra övningar snälla för gravidkroppen.

Tid för mig själv. Kom till ro. Bra övningar för kroppen. Information och motivation kring graviditeten och födseln.”

-Jasmin


”Jag är glad att jag vågade testa, är helt nybörjare på yoga. Har tyckt att det varit fantastiskt skönt att få hjälp att slappna av. Jag har också uppskattat den öppenhet som har varit och Magdalenas kloka ord. Efter passen har jag känt mig mer närvarande i kroppen. Hade gärna gått 2 gånger i veckan (minst!) 🤗”

-Karin


”Intressant. Många praktiska råd. Jag känner mig mer trygg inför den stora dagen :)”

-Madeleine


”En stund att landa i nuet tillsammans med mitt barn. Lära mig övningar som jag kan ta med mig och göra hemma i vardagen.”

– Daniela


”Efter varje gång känns det så bra i kroppen. Som att jag igen är i kontroll i min kropp.”

– Sandra 


”Hej Magdalena ❤️ Underbart att höra om din förlossning. Jag önskar att jag i mitt nästa liv får känna dig och att du lär mig att leva som som du gör . Jag älskar att höra dig beskriva allt, och önskar att jag träffat dig när jag var 20 år. Hoppas du kan ha någon yoga för oss gamlingar i framtiden, när du känner dig redo. Det vore underbart att få träffa dig igen 🙏🙏🙏 Kram Bodil 💕”


”Det är så lugnt och fint och inkännande hos dig!”

-Tuva 


Wow, har du läst ända hit! Då är det dags att trycka på knappen: