Yoga för gravida

som vill bli av med rädsla för smärta

Yoga Mamas erbjuder Medveten Gravidyoga i grupp, personligt anpassad yoga för din graviditet och Förlossningsförberedande workshops.

Här är du välkommen att vara gravid på ditt sätt och att bara vara i allt som händer i kropp, själ och sinne. Vi håller en plats för dig att landa i dig själv, njuta av din graviditet och etablera djupare kontakt med bebisen i din mage eftersom den Medvetna Gravidyogan handlar om att ta hand om hela sig.

Vi vill stärka och stötta kvinnan i hennes graviditet eftersom det är vår övertygelse att mår mamma bra så mår bebis bra.

Privat yoga

Passar dig som vill ha personlig vägledning i yogaterapi för din graviditet. Ibland under graviditeten kan man känna ett behov att vara hemma mycket, där det är lugnt och tryggt, men ändå vill ha vägledning i sin yogarutin. Då kommer jag till dig och vi utformar ett yogaprogram tillsammans som passar dig och dina unika behov. Du är också välkommen till yogasalen på Kungsgatan.

Yoga under graviditeten hjälper kroppen att njutningsfullt följa med i förändringarna; att expandera andetaget i takt med att den fysiska platsen minskar och förbereder kropp och sinne för förlossningen.

Välkommen med din bokning och frågor till info@yogamamas.se


Gruppyoga för gravida

Yoga under graviditeten ger dig:

 • Ökad uthållighet och styrka, vilket behövs under förlossning och tiden efter.
 • Bättre hållning, vilket minskar smärta i ländryggen.
 • Ökad avslappning, minskad stress och bättre sömn.
 • Lättare att andas under sista delen av graviditeten och effektivare andning under förlossning.
 • Ökad styrka i bäckenbotten, vilket gör förlossningen enklare och reducerar risken för foglossning.
 • Snabbare postnatal återhämtning (efter förlossningen).
 • Djup kontakt med din bebis redan under graviditeten.
 • Harmoni och lugn hos dig och bebisen i magen.
 • Stärkt förmåga att lyssna på kroppen och bebisen, vilket underlättar förlossningen och tiden efter (som mor).
 • En plats och tid tillägnat dig och din bebis.

Yogan vi gör är skonsam och passar alla kvinnor, oavsett var du är i din graviditet – du är välkommen att börja hur tidigt eller sent du vill. Välj mellan 6 och 12 veckors-kurs.

Medveten Gravidyoga-kurs

Medveten Gravidyoga hos Yoga Mamas inleds med en guidad djupavslappning (Yoga Nidra) eller meditation medan dofterna från de välgörande oljorna i aromalampan omsluter oss. Därefter finns det, om man vill, utrymme att dela tankar, känslor, hur du mår eller annat som dyker upp under graviditeten. Utifrån detta gör vi sköna, enkla yogaövningar skapade för gravidkroppen med syfte att stärka och stötta kropp, sinne & själ under graviditet och inför förlossning. Vi gör också flödande rörelser för bäckenet och andningsövningar (pranayama) för att underlätta andningen. De yogiska andningsövningarna är fina att ha med sig som stöd och verktyg även under förlossningen. Självklart kan du komma och bara vila.

Måndagar kl: 16:30 – 17.45

Kursstart: Varje vecka ONLINE

Lärare: Magdalena

Läs mer om Medveten Gravidyoga

Gravidyogan ger dig

 • vitalitet, energi, fokus och styrka i kropp och sinne.
 • djup kontakt med din bebis redan under graviditeten.
 • avslappnings- och andningstekniker att använda i förlossningen.
 • närvaro och lugn i allt som händer under graviditeten.
 • stärker din naturliga förmåga att lyssna på kroppen.
 • trygghet och tillit till dig själv, ditt barn och processen, vilket reducerar rädslor och nervositet.

Fördjupa kontakten med ditt barn genom meditation, visualiseringsövningar, affirmationer, andning, asanas och ljud.

Runt vecka 17-18 i graviditeten börjar barnet höra ljud från världen utanför magen. Jag använder tonerna av shrutibox, trumma och/eller mantrasång för att guida er till en djupare kontakt och till lugn och harmoni hos er båda. Vi använder också egna röster och ljud för att skapa vibrationer som får oss att landa djupare i oss själva och kommunicera med bebisen i magen.

Genom att landa i kroppen här och nu och genom att vara tillåtande när vi möter tankar och känslor övar vi upp den naturliga förmågan att verkligen lyssna på kroppen och guidningen från bebis i magen. Därmed skapar vi en trygghet till barnet, till vår kropp och till processen. Denna trygghet gör att vi kan bli av med eventuella rädslor inför förlossning och moderskap.

I kursen ingår en Yoga Nidra-ljudinspelning, kursmaterial på email och en Förlossningsförberedande Workshop tillsammans med din partner.


Förlossningsförberedande Workshop

Denna workshop ger dig som födande och din partner förlossningsförberedande verktyg genom yogan och holistiska terapier. Det är ett tillfälle för er att utforska hur ni tillsammans kan vara ett team inför och under förlossningen, för att skapa trygghet och delaktighet.

Innehåll:

 • Yogaövningar för graviditetens sista trimester och inför förlossningen
 • Yogaövningar och positioner under förlossningen
 • Öva sammandragningar
 • Andningstekniker och andetagets kraft
 • Visualisering och affirmationer: sätt intention och plan inför förlossningen
 • Partnerns roll: hur kan vi vila och få stöd från partner, hur kan partner vara delaktig?
 • Naturlig smärtlindring & naturligt födande

Tisdag kl. 16:00 – 18.30

Datum: 18/2, 31/3, 19/5

Lärare: Magdalena

Läs mer om workshopen

I denna workshop går vi igenom andningstekniker, yogapositioner och naturlig smärtlindring genom exempelvis oljor, örter, massage som kan vara till stor nytta under förlossningen.

Workshopen är en fin möjlighet för dig som födande och din partner att förbereda er tillsammans, oavsett om du/ni har barn sedan tidigare eller inte. Här får du som gravid utforska vilken typ av stöd du vill ha och vill ta emot, samtidigt som din partner får utforska hur hen kan vara detta stöd. Vi går också igenom hur ni båda kan stötta och främja kroppens och andetagets naturliga kraft i förlossningsprocessen. Under kvällen påbörjar vi även din och er gemensamma intention och plan för förlossningen.  

Workshopen pågår i två och en halv timme med en kort paus. Frukt och te ingår. Ta med papper, penna och yogamatta.


Sagt om vår yoga