Frågor och svar

För vem är er yoga?

Oavsett vilken kurs du väljer är vår yoga för dig som vill gå djupare; för dig som vill lära känna dig själv på riktigt, vill lära dig mer om din kropp –  om dess konstanta förändring och dess visdom.

Vår yoga är för dig som vill fördjupa din andlighet och leva yogiskt utanför mattan, vill utvecklas som kvinna, mor/skapare, och ledare för dig själv och din familj.

Vår yoga är för dig som är beredd att studera dig själv, dyka upp för dig själv och ge mer av dig till dig själv, till dina barn och till världen.

Du behöver inte ha yogat tidigare för att delta men vara mogen för att ta ansvar över din fortsatta självutvecklingsresa.

Mama -Baby

Finns det ett Prova-På-tillfälle?

Du och din bebis är välkomna att prova när som helst under terminen, i mån av plats. Du behöver anmäla att ni kommer till info@yogamamas.se. Mama-Baby yogan är gratis att prova.

Finns det toalett med skötbord?

Det finns en toalett i anslutning till salen, det går också bra att byta blöja inne i salen.

Var ställer jag barnvagnen?

Det finns en rymlig entré direkt innanför porten. Där går det bra att ställa barnvagnen om du kommer till fots. Sover barnet kan du ta med vagnen upp och ställa den utanför salen. Där är det dock begränsat med plats, vi rekommenderar att en bär i sele/sjal om möjligt. Det finns både hiss och trappa upp till lokalen.

Kan syskon följa med?

Det går bra förutsatt att du känner dig bekväm med det. Yogan fokuserar på mor och bebis, inte de äldre barnen -för det hänvisar vi till Familjeyogan. Ibland vill de äldre syskonen göra rörelserna tillsammans med oss, ibland vill de vila men ibland vill de göra annat. Det kan vara bra att ha med sig en bok el.dyl isf. Notera att elektroniska apparater inte är välkomna i yogasalen.

Hur gammal ska min bebis vara? / När efter förlossningen kan jag börja yoga?

Mama-Baby Yogan riktar sig till bebisar från 0-24 månader och den postnatala yogan i synnerhet till det första året. Din ork avgör när ni vill komma, vanligast är efter ca 3 månader. I början handlar yogan mycket om anknytning, närhet och att läka mammas kropp. När bebisarna blir lite äldre sjunger vi mer och gör andra rörelser tillsammans och fokuserar på att återbygga den inre styrkan hos mor. Ange i din anmälan hur gammal din bebis är vid kursstart.

Vad behöver jag ha med mig?

Om du har en yoga-matta, ta gärna med den! Ange i din anmälan om du behöver låna en matta. Det kan vara bra att ha med bebisens filt/fäll att ligga på.

Vad gör jag om min bebis sover?

Låter hen sova och njuter av yogan och vilan.

Mitt barn är väldigt aktivt och rör sig mycket, kan vi ändå vara med på yogan?

Självklart! Vi tycker det är roligt när barnen vill vara delaktiga i yoga-stunden, på sitt egna vis. Vår mamma och bebis yoga är unik just för att vi låter barnen vara med i våra yogarörelser genom kontakt, sång och lek. Detta stimulerar även barnets utveckling.

Gravid

Finns det ett Prova-På tillfälle?

Du är välkommen att prova en klass när som helst under terminen, i mån av plats. Du behöver anmäla att du vill komma till info@yogamamas.se ett tillfälle kostar 170:-

När i graviditeten kan jag börja med på kursen?

Vår Medvetna Gravidyoga är baserad på Womb Yoga & Yogaterapi för kvinnan och lämpar sig för graviditetens alla faser. Övningarna anpassas efter deltagarna och dagsformen.

Vad är Medveten Gravidyoga?

Gravidyoga enligt Womb Yoga terapin är en kärleksfull, feminin, välkomnande och öppen yogaform. Övningarna syftar till att stärka varje kvinna i hennes resa genom graviditeten och förberedandet till Moderskapet (oavsett om hon varit gravid tidigare eller inte). Se också våra blogg-artiklar om gravidyogan.

Hur ser en klass ut?

I den Medvetna Gravidyogan lägger vi stor vikt vid vilan genom en guidad meditation som heter Yoga Nidra (bokstavligt ”yogisk sömn”). Detta ger effektiv återhämtning och skapar lugn i nervysystemet, kroppen och sinnet, vilket är utgångsläget för en välgörande graviditet och trygg förlossning. Efter vi har vilat gör vi rörelser för att stärka bäckenet, andetaget och sinnet.

Kan syskon följa med?

Det går bra förutsatt att du känner dig bekväm med det. Yogan fokuserar på mor och bebis i magen, inte de äldre barnen. Ibland vill de äldre syskonen göra rörelserna tillsammans med oss, ibland vill de vila men ibland vill de göra annat. Det kan vara bra att ha med sig en bok el.dyl isf. Notera att elektroniska apparater inte är välkomna i yogasalen.

Har ni kuddar & mattor?

Av hygieniska skäl behöver du ta med egna kuddar, filtar och yogamatta.

Bra att veta

  • Under klassen ber vi er att lämna väskor och telefon i omklädningsrummet. Ingen förutom oss har tillgång till omklädningsrummet under tiden vi yogar.
  • I salen ber vi om tystnad innan klassen startar så att alla får möjlighet att varva ner.
  • Yoga i kläder som du känner dig bekväm i, tvätta av parfym, ta av klockor och stora smycken.
  • Stäng av telefonen och ta inte med den in i salen.
  • Ta med egen matta och gärna en filt för de flesta kurser.
  • Yoga Mamas har en liten butik där du kan köpa oljor och örter för kvinnans hälsa.

Alla kursare får inbjudan till våra fysiska möten, dessa sker på orter som är mest efterfrågade så se till att du låter oss veta var du bor!

Under hösten 2020 avvaktar vi med fysiska träffar. Håll dig uppdaterad genom vårt nyhetsbrev.


Sagt om vår yoga