Behandling av personuppgifter

Instruktioner för behandling av personuppgifter hos Service By Magie

Service By Magie samlar in personuppgifter via personliga möten, e-mail, online event och kurser, och via formulär. Vi lagrar informationen hos externa aktörer; Mailchimp för hantering av mail-utskick och Bokio för hantering av fakturor och bokföring. Här samlar vi också in kundens samtycke som lagras i respektive register. Förutom BG hos SEB använder vi även PayPal, iZettle och Boka.se som betalsystem, se deras respektive villkor för mer information. För online-verksamhet används Zoom och Podia, se deras respektive villkor för mer information. Observera att varje terapeut/lärare hos Yoga Mamas följer detta dokument men kan komma att använda sig av ytterligare andra tredje parter.

De uppgifter vi samlar in är:

  • för- och efternamn
  • e-post adress
  • faktura- och leveransadress vid behov
  • telefonnummer vid anmälan av vissa aktiviteter
  • eventuellt intresse av specifik tjänst

För anmälan till barn-aktiviteter registreras barnets namn, samt förälderns namn och kontaktuppgifter. Barnens namn raderas efter varje aktivitets slut medan förälderns kontaktuppgifter sparas enligt informationen nedan. Föräldrar ger samtycke för barn under 13 år i samband med anmälan.

För Healing- och Livscoaching konsultationer fylls ett hälsoformulär i av kunden. Där samlar vi även in ålder och hälsostatus. Sekretess gällande medicinsk och personlig information erhålls av terapeuten. Klienter får en kopia av signerat formulär vid förfrågan och utövaren behåller originalet. Efter avslutad behandling/avtal raderas namn, kontakt och annan uppgift som skulle kunna koppla personen till formuläret. Formuläret lagras och arkiveras sedan i pappersform som studiematerial för terapeuten.

Vid anmälan till aktivitet ger kunden sitt samtycke till behandling av personuppgifterna vi samlar in (enligt ovan). Kunden ingår samtidigt ett avtal med oss där deras bokning blir registrerad och faktura/kvitto skrivs och lagras. Faktura-uppgifter lagras i enlighet med bokföringslagen. Uppgifterna som lagras i e-post-hanteringen gallras regelbundet, en till två gånger per år, och kunden har när som helst möjlighet att avskriva sig utskicken genom att längst ner i mailet klicka “unsubscribe”.

Ändamål för registrering och lagring vid avtal

Vid avtal för bokningar skickas e-post till kunderna under kursens/aktivitetens gång. Därefter registreras e-post adressen för nyhetsbrev och fortsatt kommunikation. Kunden kan när som helst avskriva sig nyhetsbrevet och be att få sina uppgifter raderade.

Service By Magie använder sig av personuppgifterna vi samlar in för att kunna hantera anmälan och bokningar till våra aktiviteter. Utifrån dessa bokningar ser vi till kundens intresse och försöker att delge hen vidare information såsom kommande event och självstudie-material inom området. Vi skickar information gällande bokningen och aktiviteten till kundens e-post löpande under pågående avtal. För att anmälan ska vara giltig krävs att vissa personuppgifter lämnas, se ovan.

I avtalet för anmälan till aktivitet ingår att eventuell inspelning av film, ljud eller fotografering förekommer vid enstaka tillfällen. Dessa används i marknadsföringssyfte. Förutom avtalet ges alltid kunden möjlighet till muntligt samtycke inför varje sådant tillfälle där man t.e.x. har möjlighet att avstå helt, inte synas med ansikte eller enbart synas i bakgrunden.

Ändamål för registrering och lagring av epost-adresser

Epost-adressen registreras för att vi ska kunna fortsätta berätta om det vi brinner för även utanför mötesplatsen. Det betyder att vi skickar marknadsföring, information och erbjudanden kring kommande aktiviteter men även gratis energiprognoser, material och lästips för vidare självstudier. Kunden har när som helst möjlighet att uppdatera sin profil eller avskriva sig genom länkar längst ner i mailet. Under “uppdatera profil” kan var och en också se vilka uppgifter vi har sparade i e-postregistret. Kunden har alltid möjlighet att ta del av informationen vi har sparad om hen.

Magdalena Chandrakaí, ägare och grundare av Yoga By Magie och Yoga Mamas, ansvarar för att personuppgifterna hanteras med respekt och att policyn följs. Om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss på magdalena@bymagie.com