Barn-Tonår

Yoga för barn och Ungdomar

Vi arbetar i första hand med privata bokningar från grupper och organisationer. Hos oss ges en barnyoga-kurs ges per termin och Familjeyogan erbjuds på skol-loven.
Se kalendern.

I yogan hjälper vi barnen att vara närvarande i sina kroppar, få god kroppskännedom, stilla sinnet och hitta mental stabilitet.

Vi strävar efter att skapa en lugn och trygg yogastund så att barnen/ tonåringarna känner att de verkligen får lov att vara sig själva. Att lugnt röra sig i sin egen takt och känna hur kroppen mår i rörelserna är en viktig del av barnyogan samt att få stöd i att känna tillit till sig själv och sin växande kropp.

Vi övar stabilitet, styrka, flexibilitet och balans både enskilt och som gruppövningar. Under avslappnings och andningsövningar lär sig barnen att slappna av, komma till ro och vara i stunden.

Den tillåtande, lekfulla och varma atmosfär som skapas under en yogaklass är stärkande för barnen och går bortom den tävlingsinriktade värld vi ofta lever i.

Yogan är helt prestationsfri, istället för att pressa kropp och sinne bygger den på att vi lär oss känna vad just vår kropp behöver här och nu.

För de vuxna

Genom de växande barnets olika faser är vi vuxna också i vår egen utveckling och det är precis som det ska vara. Barnen hjälper oss, mer än någon annan, att ifrågasätta oss själva och hur vi är som människor. Varje människa som kommer till jorden genom oss drar in oss i en transformation. Vi gör oss redo på alla plan för att kunna möta just den här människans behov och önskemål med sitt liv.

Frågan om att uppfostra barn handlar ju i slutändan om att uppfostra sig själv, att hitta balans i sitt liv så att vi kan vara lugna och trygga tillsammans med barnen och livet i allmänhet.

Genom yogan vill vi ge er verktygen att nå till just det här lugnet så att ni vuxna och era barn kan ta de verktygen med er i vardagen. Yoga Mamas vill vara ett stöd för hela familjen i alla olika faser av livet och uppmuntra både till fysisk aktivitet och avslappnande vila.

Under några av våra yogaklasser för barn erbjuder vi er vuxna en guidad meditation, meddela oss när ni anmäler ert barn om ni vill vara med på detta då det är begränsat antal platser.

Läs mer om Familjeyoga 1-4 år

Läs mer om Barnyoga 4-12 år

Läs mer om Tonårsyoga 

Önskar du boka barn-, familje, eller tonårsyoga till din organisation, förening eller skola? Kontakta oss med din förfrågan och offert!

0 Shares

0 Shares