Nytt år och nya samarbeten 2021

Denna artikel innehåller länkar till samarbetspartners.

Namaste yoginis & mamas, känner ni också av hoppfullheten och nyfikenheten som ett nytt år håller? Ytterligare en ny kategori har skapats för vårt blogg-bibliotek: Mama M’s krönika Här skriver jag mer personliga anekdoter och reflektioner som jag hoppas kunna ge inspiration även till er på olika vis.

Den stora portalen in i en ny solcykel var redan 21 december 2020 och inte förrän vårens pigga blommor kikar fram börjar energin ta fart på riktigt. 

Än är det vinter kvar, säger mor. Ändock finns en ny inspiration såhär i slutet på februari, en värdefull tid att avsluta utvärderingen av föregående år och förbereda det nya som föds med våren. 

Reflektioner som är betydelsefulla att göra just nu, för att våga gå framåt i den nya tiden, är att ställa sig frågorna: 

VEM och HUR vill jag vara NU

Tiden är förändrad. Så också vi. Vem vill du vara?

Själv fortsätter jag med mina reflektioner kring hur jag kan vara mer av mitt hjärtats sanning i världen. Samtidigt ser jag med förundran hur världen ställer om till en ny tid, ett steg i taget. För visst är det en ny tid och det är dags att leva den; leva tillsammans med naturen och varandra. Mer i samarbete och i samskapande. Något jag sett fram emot länge. 

Ett sådant fantastiskt samarbete som jag redan berättat om för er alla, är Mari-Kristins Deeksha meditationer den här våren. Läs mer om dem här. Är du intresserad av att samarbeta med oss kan du läsa mer här.

Men först vill jag berätta vidare om hur samarbeten kan utvecklas.

En anekdot ur min personliga resa mot det giftfria hemmet 

När jag flyttade till Sverige i mitten av 2014 behövde jag hitta ett sätt att leva rent, även här. Att bo och leva i ett giftfritt hem, såsom jag gjort i djungeln under många år. Leva med Moder Jord på alla tänkbara vis; i alla mina val och handlingar. 

Jag tror nämligen på konsumentens kraft; att mina val varje dag, med varje krona, gör skillnad. Hur jag riktar min pengaenergi påverkar helheten och gör min röst mer hörd än valsedeln. 

Ett djupt sökande startade således. I över tre års tid letade jag efter de bästa produkterna och butikerna som delade min livssyn. Ekologiskt. Giftfritt. Snällt mot jorden och våra barn. 

Jag och min man handlade på 2-5 olika butiker var gång vi skulle handla för att få tag på det vi sökte. Vi lusläste innehållsförteckningar och spårade ursprunget på olika varumärken, tog ställning till om företaget i sig var något vi kunde stå bakom. Det slutade exempelvis med att vi valde bort ICA och istället blev medlemmar på COOP (vilket i sig medförde fler begränsningar i utbud pga läget vi bor). 

Men det slutade inte där.

Jag ville också effektivisera våra inköp. Att köra flera mil varje gång vi skulle storhandla är inte heller energisparande, vare sig för oss eller miljön. Jag ville handla storpack ekologisk mat, giftfritt till hemmet OCH köra mer sällan. 

Idag har vårt intresse för ekologiskt, mat och och lokalproducerat tagit oss till att min man, Ola, är delaktig i den lokala lanthandeln. Där arbetar han med att lyfta fram de småskaliga närproducenterna och mer giftfria råvaror och produkter, du kan följa dem här. Ett svettigt jobb vill jag lova! 

Många mål vunna

Vidare har vår resa och undersökande tagit oss till effektivitet och stor kunskap. Jag har numer ett antal fasta företag jag handlar från online, istället för att köra runt. Det är med stor värme i hjärtat som jag delar med mig av mina tips och trix för ett giftfritt hem och liv här på bloggen. Både genom val av producenter och återförsäljare likväl som av yoga och ayurveda

Det här året har jag inlett ett samarbete med några av mina favoritföretag, något jag velat länge och som nu blev möjligt. Detta är företag som jag kan stå bakom och gärna stöttar. På sikt kommer jag berätta mer om utbuden, framförallt handlar det om ekologiska örter, oljor, giftfritt för hemmet och andra naturliga produkter. Hör gärna av dig om du vill att jag tipsar om något särskilt!

Ett plus är att Yoga Mamas får en liten bonus varje gång du handlar genom någon av våra länkar. Det är fint med cirklar av givande och tagande på det viset, vi ger alla till varandra. 

Redan nu vill jag berätta om två av mina favoriter för det giftfria hemmet: 

Jordklok för giftfria rengöringsprodukter, tvättmedel och allt för hemmet. 

Glimja för ett brett och pålitligt utbud av kosttillskott, örter, och annan naturmedicin. Här hittar du t.ex. vegansk D-vitamin som är snäll mot magen, oavsett ålder.

Önskar er alla ett kreativt och friskt 2021, 

Med värme,

Läs mer:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *