Sanningen om förlossningsdrinken

När jag studerade med holistiska barnmorskor och medicinkvinnor i Latinamerika fick jag tillgång till ett recept på förlossningsdrink. Receptet ser säkert lite olika ut över världen men har ricin som den gemensamma nämnaren. Ricinolja är en medicin som vi använder inom traditionell läkekonst för olika besvär hos kvinnor. Den är också starkt laxerande och kan tas som den är (i liten dos) för naturlig igångsättning men allt fler hör talas om drinken och frågar efter ett recept på förlossningsdrink. 

Hur används ricinolja?

Överlag avrådes bestämt att ta ricin invärtes. I min tradition använder vi oljan utvärtes för att behandla till exempel cystor, inflammationer, artrit och andra pitta-överskott. Bönan som oljan kommer från är giftig men oljan är helt giftfri och går därför fint att använda på det här viset. 

Disclaimer: Du tar drinken på egen risk och efter eget bevåg. För vissa händer ingenting medan för andra kvinnor startar drinken igång förlossningen. Som alltid beror det mycket på när bebis är redo, och hur väl du förberett er båda under resans gång.  

Läs mer -> Hur förlossningsförberedelse kan minska smärta

Recept på förlossningsdrink
Det finns även andra örter som kan hjälpa till att starta förlossning naturligt.

Recept på förlossningsdrink

Kom ihåg att rådfråga din holistiska barnmorska och/eller doula som har kunskap i traditionell medicin om alternativ, innan du tar drinken. Jag vill också be dig att lyssna på din kropp och ditt barn. Jag har stor förståelse för att en vill undvika medicinsk igångsättning och förlossningsdrinken är ett bra alternativ när du gått “över tiden”. Vanligen används ricin eller förlossningsdrinken av kvinnor som är +41 veckor. 

2 msk Ricinolja

2 msk Champagne

2 msk Aprikosjuice

Blanda väl och sätt din intention tydligt innan du ber medicinen verka. Drick sedan upp till 3 gånger med minst en timmes mellanrum. Håll dig nära toaletten eftersom ricin sätter igång tarmarna. Rör på dig under tiden, mjukt och stilla med exempelvis Camel Walk eller cirklar. 

Du kan utesluta champagnen om du vill och aprikosjuicen kan bytas mot apelsinjuice. 

Ett första alternativ till förlossningsdrinken kan vara att mjukt massera magen och livmodern med varm ricin olja tills att du får sammandragningar. Använd svepande rörelser med händerna uppifrån och ner och upprepa massagen med oljan var 5-10 minut tills dess att sammandragningarna är regelbundna. 

Prenumerera på våra artiklar här.

Naturlig igångsättning

Sammanfattningsvis är den så kallade förlossningsdrinken en stark medicin som verkar fungera som naturlig igångsättning för vissa kvinnor. Ovan nämnda recept på förlossningsdrink är det recept som mina lärare har delat med mig, det finns säkert fler versioner. Ricin bör undvikas under hela graviditeten, både utvärtes och invärtes. Sanningen om förlossningsdrinken har således två sidor.

Det finns många sätt att förbereda sin kropp och bebis på att föda i tid. Att göra sin förlossningsförberedelse från tidigt i graviditeten är något vi förespråkar här på Yoga Mamas. I kursen Förlossningsförberedande Gravidyoga får du tips på hur du kan föda i tid. 

Namaste,

Magdalena

gravidyoga kurs

Några av våra källor:

Arvigo therapy

homesweethomebirth

Magdalena Chandrakaí, Curandera och utbildad i Mayan Uterine Massage

Innehållet på den här sidan är endast i utbildningssyfte. Yoga Mamas och dess representanter gör inga medicinska undersökningar eller utlåtanden. Inte heller behandlar eller botar vi någon form av sjukdom. Alla råd följs på eget ansvar. Yoga Mamas frånsäger sig allt ansvar. Vänligen sök råd från en utbildad hälsorådgivare och studera vidare innan du experimenterar med någon av råden som nämns av Yoga Mamas. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *