Gravidyoga online

Passar det dig att göra din gravidyoga online, från ditt hem eller där du befinner dig? Under osäkra corona-tider väljer många gravida att minska sina sociala aktiviteter och möjligheten finns att göra sin gravidyoga hemifrån istället. Vi ser också att självstudie-kurser är en växande trend globalt, fördelarna med att själv planera in yogan i sin dagsrytm är många. Därför har vi skapat e-kurser för gravida, nyblivna mammor och kvinnor som vill utveckla sin självpraktik. Du hittar alla kurser här.

Förlossningsförberedande Gravidyoga online kurs

Vår förlossningsförberedande gravidyoga-kurs är för gravida som vill studera sin kropp och vara väl förberedd inför graviditetens faser och inför förlossningen. 

Kunskap och förberedelser ger trygghet och fokus, därmed ger den här kursen dig verktyg till att hantera smärta och bli av med eventuell rädsla eller oro. Du lär dig att lita på och bli trygg i din kropp, vilket också gör att du kan njuta av din graviditet och fördjupa bandet till ditt barn.

gravidyoga online
Glädje, Flöde, Trygghet i din graviditet

Fördelarna med att göra gravidyoga hemifrån

Vi vill påstå att det här är den enda förlossningsförberedande kursen du behöver, det viktiga är trots allt ditt fokus och engagemang. Samtidigt är kursen är ett bra komplement till den träning eller yoga du redan gör, hemma, i gravidyogaklassen eller både och. Övningarna fokuserar på närvaro, flöde och styrka. De är enkla och specifika för gravidkroppen och passar således bra för både nybörjare som erfarna yoginis. 

Gör kursen i din egen takt och studera på ditt sätt. Återkom till lektionerna hur ofta du vill och använd de delar av materialet som du behöver, när du behöver. Ett exempel kan vara att lyssna på din yoga nidra varje dag efter lunch. Modulerna är uppdelade i olika medier såsom ljudfiler, pdf och videos för att materialet ska vara lättsmält och användbart utan att apparaten behöver vara närvarande hela tiden. 

Eftersom du har tillgång till alla moduler direkt kan du också välja själv hur du vill lägga upp dina lektioner, men kursen inleds med ett förslag på hur du bäst tar del av innehållet. 

Andra fördelar med att göra gravidyoga online i vår Förlossningsförberedande Gravidyoga-kurs är att du får tillgång till så mycket mer än det en hinner prata om i klasserna. Till exempel får du möjlighet att fördjupa dig i ayurveda för gravida eftersom en hel modul handlar om ayurvedans vetenskap kring mat och rutiner. Vi har också tips till er som vill föda hemma. 

Gemenskapen finns ändå!

Var med i gemenskapen och delta i våra LIVE-sändningar där Magdalena guidar meditationer, yoga nidra och svarar på frågor/funderingar en gång i månaden. 

Yoga Mamas har en online community där kursare samlas för att tala om sina upplevelser, utbyta erfarenhet, tips och info, och lära känna varandra för de som vill det. Dessutom bjuder vi in till gratis meditationer, webinars och annat smått och gott endast för våra medlemmar. Medlemskapet är för evigt så när du och din bebis är sugna på att yoga tillsammans igen efter förlossningen möts vi på samma ställe. 

Läs också Yoga För Dig-guiden till yoga online.

Lär dig förstå din kropp och ta makten över ditt födande

Lär dig fastställa dina rutiner för din ständigt förändrade rytm med hjälp av ett ayurvediskt schema, gällande mat, sömn och din yogapraktik. 

Lär dig att lyssna på och följa din kropp och ditt barn. 

Lär dig att lita på din kropp, dig själv och ditt barn. 

Lär dig skapa ett tryggt och välkomnande utrymme för dig själv och ditt barn. 

Lär dig hur du ska göra för att motverka foglossningar (eller bli av med!) och stärka bäckenbotten.

Lär dig hur du kan använda andetaget för att följa med i kroppens expansion, varför detta är viktigt, och hur du använder andningen som redskap i förlossningen.

Lär dig konsten att vila och hur du sover gott genom hela graviditeten (mer eller mindre iaf!). 

Lär dig möta sammandragningar och därmed ge möjlighet till effektiva (och naturliga) sammandragningar. 

Lär dig om din mentala, fysiska, emotionella och andliga kraft, varför dessa är viktiga för förlossning och moderskap, och hur du använder dem. 

och mycket mer.

Läs mer om kursen och köp här.

Namaste

gravidyoga kurs

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *