Yoga Mamas i April 2020

Yoga Mamas verksamhet i april är något förändrad. Liksom de allra flesta av våra kollegor runt om i landet ( och världen) behövde vi fatta snabba beslut gällande vår undervisning. Vi är måna om att Yoga Mamas är en trygg, säker och välkomnande plats för alla och har därför valt att ta våra pågående kurser online under april månad. Vi hoppas kunna återgå till fysiska möten i maj.

Online yoga för gravida och nyblivna mammor

Medan vissa kurser är helt pausade har vi valt att lägga all energi på de utbildningar som vi anser viktigast just nu; Gravidyogan och Mamma-Bebis yogan. Kvinnor behöver alltid bra och tryggt stöd under dessa förändringsperioder i livet, och nu kanske mer än någonsin. För att vi ska kunna fortsätta erbjuda det sker denna undervisning online under april 2020.

NYHET! Vår e-kurs för tiden efter förlossning: Den fjärde trimestern Yoga & Ayurveda för mamma och bebis lanserades i mars. Läs mer här!

Ett yogiskt perspektiv

Vi följer vad som sker i samhället och begrundar myndigheternas råd utifrån vår värdegrund. Att erbjuda gravida och nyblivna mammor yoga online är vårt sätt att fortsätta finnas som stöd och gemenskap. Vi ser att det är vårt individuella ansvar i det som är bäst för det kollektiva just nu.

Att avstå möten kan ses som en del av grenen Pratyahara i yogisk filosofi. Pratyahara är en av de åtta grenarna av (Raja) Yoga och syftar till att kontrollera eller vara återhållsam med sina sinnen och sinnesintryck. Vi övar på att fokusera inåt, på vårt inre jag, genom att välja bort vissa yttre element eller omständigheter. Så för oss yoginis är det ingen uppoffring vi gör att för närvarande välja bort fysiska möten utan en möjlighet att fördjupa relationen till oss själva.

Det finns många andra fördelar med att vi möts online. Exempelvis är det en möjlighet för mig att komma hem till er! Det är värmande och fint att se nyblivna mammor i sitt hem tillsammans med sina barn. Och det känns ungefär på samma sätt som när jag arbetar privat med en kvinna, att vi kommer varandra nära på detta viset.

Våra online yoga-kurser

Uppdatering september 2020: Alla LIVE-sändningar/klasser är för de som studerar någon av våra e-kurser Förlossningsförberedande Gravidyoga och Den Fjärde Trimestern: Yoga & Ayurveda för mamma och bebis.

Mama-Baby yogan sker LIVE i zoom på måndagar 11-11.45 och vi flödar som vanligt utifrån era behov och barnens energi. Eftersom vi nu är online tar jag emot fler elever och såklart även om du bor annorstädes. Välkommen med din bokning till info@yogamamas.se

Gravidyogan går fortfarande på måndagar kl.16.30-17.45 och vi börjar klassen tillsammans med sharing och frågor. Därefter guidar jag en yoga nidra eller annan meditation för att sedan föra var och en vidare in i sin egen practice. För de sista 45 minuterna följer ni en inspelad video med övningar och undervisning kring ett särskilt ämne. Det kan tex vara vila, andning eller bäckenbotten.

Att gravidyogan sker på det här viset förstärker våra två viktiga grundpelare i den här utbildningen; att öppna upp för samtalen och att leda varje kvinna till att vara sin egen lärare och guide.

Du är välkommen att starta när du vill och bokar som vanligt via bokningsystemet här.

Yoga Mamas i April
Tid för egen kontemplation

Vi hoppas att ni vill vara med oss i den här förändringen och fortsätta utvecklas tillsammans. Yoga Mamas är en liten verksamhet och beroende av ditt stöd för att överleva, särskilt nu. Därför vill vi be er alla att berätta för ert nätverk om att vi nu finns online och tillgängligt för fler kvinnor i Sverige och Norden.

Tack!

Med värme,

Magdalena och Yoga Mamas

gravidyoga kurs
gravidyoga online

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *